Open Data: Ministria e Financave censuron të Dhënat Publike të Thesarit të Shtetit

Qeveria Shqiptare është e detyruar me ligj dhe udhëzime përkatëse të bëjë transparente përballë qytetarit shqiptarë çdo detaj të mënyrës së si shpenzohen paratë e taksapaguesve shqiptarë apo asetet publike monetare, thuhet në një njoftim të projektit Open Data Albania. Gjithashtu në kuadër të angazhimeve në partneritetin për Qeverisje të Hapura dhe Transparente OGP, shteti ynë është angazhuar për publikuar çdo ditë Listën e Pagesave…

Turizëm kulturor, Muzeu Kombëtar në Tiranë më i vizituari, i Butrinitit më fitimprurësi

Në Shqipëri,  Muzeu Historik Kombëtar ishte më i vizituari përgjatë vitit 2012 me rreth një milion vizitorë vendas dhe mbi 9,000 të huaj. Shifrat bëhet të ditura nga një burim i “Open Data Albania” e cila ka ndërmarrë një studim në lidhje me qendrat kulturore më të vizituara në vend. Po sipas këtij studimi Parku Kombëtar i Butrinti, zë vendin e dytë për nga numri…

ODA Publikon borxhi per fryme ne 2013-ten

Si një ndër indikatorët më të rëndësishëm, i cili ndihmon në gjykimin e aftësisë paguese së një shteti për të shlyer borxhin e tij, “shuma e borxhit për frymë” paraqet një interes të vecantë për t’u marrë në shqyrtim. Ai llogaritet si raport i borxhit total publik të emëtuar dhe ende të pashlyer me popullsinë në një vit të caktuar dhe është një ndër elementët…

Mbajesit e borxhit te jashtem

Banka Botërore është financuesi kryesor i qeverisë shqiptare me rreth 800 milionë euro, të cilat përdoren për të financuar projekte prioritare të infrastrukturës ose të zhvillimit social… Open Data Albania ka kryer një hulumtim mbi mbajtësit kryesorë të borxhit të jashtëm.Nga analiza vihet re që, euro është monedha kryesore në të cilën qeveria shqiptare aktualisht merr borxh të huaj, me rreth 59% të totalit të…