Organziata AIS, ne media për Indeksin e Perceptimit të Korrupsionit te Transparency International 2023.

Drejtoresha e Organizatës AIS /OpenData ishte e ftuar nga A2 CNN Albania, për të komentuar mbi Indeksin e Perceptimit të Korrupsionit të Transparency International për 2023, indeks i Publikuar në datën 30 Janar.  E ftuar në Ditarin e Lajmeve, Brahaj theksoi se Shqipëria e cila këtë vit është vlerësuar me 1 pikë më shumë, ka ngecur në vend, pa progres sa i takon situatës anti-korrupsion.…

Gazeta Telegraf/ Edhe “Rindërtimi” në SPAK, përfituan kompani të themeluara nga ish- kryebashkiakë, të lidhura me deputetë dhe me të dënuar për trafik ndërkombëtar

Drejtoresha ekzekutive e “Open Data Albania”, Aranita Brahaj,- tha të enjten përmes disa reagimeve: “Rindërtimi tashmë në SPAK – kallëzimi i PD për Ramën dhe Veliaj për pastrim parash” dhe në vazhdim, ka publikuar emrat e shoqërive përfituese ku nënvizon se bëhet fjalë për “kompani të themeluara nga ish- kryebashkiakë, lidhje me deputetë, lidhje me të dënuar për trafik ndërkombëtar.”  Procedura për kontraktim, – shkruan…

MCN/ Brahaj: 40 për qind e kontratave koncesionare në Shqipëri të lidhura me kompani në offshore

Drejtuesja e Open Data Albania, Aranita Brahaj, tha në emisionin “Fact Check” se mbi 40 për qind e kontratave koncesionare në Shqipëri janë lidhur me kompani që mëmën e kanë në offshore. Brahaj tha se kompanitë rezultojnë të regjistruara në vende që i përkasin listës gri sa i përket zhvillimeve që kanë të bëjmë me kontrollin e parasë. Pyetjes, ju ka rezultuar që paraja publike…

Syri.al/ Rindërtimi në SPAK: 10 ‘Big; kontraktorët e programit që u zbatua nga Rama me ligj korruptiv

Programi i Rindërtimit të banesave nga tërmeti tashmë po hetohet nga SPAK. Drejtoresha Ekzekutive e Open Data Albania, Aranita Brahaj, shkruan sot:  “Rindërtimi tashmë në SPAK – kallëzimi i PD për Ramën dhe Veliajn për pastrim parash” dhe në vazhdim, ka publikuar emrat e shoqërive përfituese ku nënvizon se bëhet fjalë për “kompani të themeluara nga ish- kryebashkiakë, lidhje me deputetë, lidhje me të dënuar…

BoldNews/ Politika e koncesioneve në shëndetësi lë pas një gropë financiare

Ndërsa kontratat e partneritetit publik privat në shëndetësi po hetohen për konfliktin e interesit dhe dyshimet për korrupsion, pikëpyetje të reja ngrihen mbi kostot afatgjata të këtyre kontratave në sistemin shëndetësor shqiptar. Ilir Rrapaj është aksioneri më i madh i kompanisë “SaniService” në kontratën e partneritetit publik privat të sterilizimit të pajisjeve kirurgjikale – i cili u ka kushtuar taksapaguesve shqiptarë rreth 76 milionë euro…

Investigative Network Albania/ Kushtuan 1.2 milionë euro, kamerat, që do të monitoronin pyjet, shiten për skrap

Shtatë vite pasi në të gjithë vendin u ngrit një sistem kamerash për të monitoruar kontrabandën në pyje, kullat e monitorimit, që kushtuan 1.2 milionë euro, u vodhën dhe u shitën për skrap. Pas shkrirjes së Inspektoratit që i kishte në administrim, Ministria e Mjedisit ka “harruar” t’ia transferojë këto asete Agjencisë Kombëtare të Pyjeve. Dritan Kurti Banorët e fshatit Fshat në Bashkinë e Klosit…

NewsBomb/ Arrestimet e SPAK për tenderat, Aranita Brahaj nxjerr prokurimet me “flamur të kuq”: Nuk ndalen, ka risk për klientelizëm

Drejtuesja e Open Data Albania, Aranita Brahaj ka publikuar mbrëmjen e kësaj të marte disa tendera që janë kategorizuar me “flamur të kuq”, pasi kanë risk për klientelizëm, duke qenë se janë skualifikuar të gjithë operatorët ekonomikë në garë, përveç fituesit. “SPAK ka punen e tij por dhe tenderat me Flamur te Kuq e Risk per Klientelizem nuk ndalen!!! Disa nga dita e sotme”, shkruan Brahaj,…

NewsBomb/ 150 milionë për tapa semaforësh, Bajram Dalipaj “gllabëron” miliardat me 24 tendera në Bashkinë e Tiranës

Referuar databazës së Open Data Albania, ky tender është njoftuar me “flamur të kuq” sepse janë skualifikuar të gjithë operatorët në garë, përveç fituesit, shkruan newsbomb.al. “I.D.K KONSTRUKSION” sh.p.k, me NUIS K51408016J, me adresë Tirane, Vore, Autostrada Tirane-Durres, Km.12, Rruga Zaja, Koder Berxulle, dhe me vlerë të ofruar prej  14,128,700.00 (katermbedhjete milion e njeqind e njezete e tete mije e shtateqind) lekë pa tvsh. “MADEKONST” sh.p.k, me…