Drejtoresha ekzekutive e “Open Data Albania”, Aranita Brahaj,- tha të enjten përmes disa reagimeve: “Rindërtimi tashmë në SPAK – kallëzimi i PD për Ramën dhe Veliaj për pastrim parash” dhe në vazhdim, ka publikuar emrat e shoqërive përfituese ku nënvizon se bëhet fjalë për “kompani të themeluara nga ish- kryebashkiakë, lidhje me deputetë, lidhje me të dënuar për trafik ndërkombëtar.”  Procedura për kontraktim, – shkruan Brahaj, – për Programin e Rindërtimit, është bërë në bazë të një ligji të ndryshëm nga legjislacioni normal për prokurimet. Procedurat janë të gjitha të kufizuara, pa garë të hapur me bazë ligjore Akt Normativ me fuqinë e Ligjit nr. 9/2019 “Për përballimin e pasojave të fatkeqësisë natyrore”, i miratuar nga Kuvendi i Shqipërisë me ligjin nr. 97/2019, bazë ligjore e kundërshtuar edhe në Gjykatën Kushtetuese. Bashkitë kanë kontraktuar për Programin e Rindërtimit deri në prill 2023 total 59.08 miliardë lekë, ndërsa Fondi Shqiptar për Zhvillim vlerën 32.76 miliardë. 22% e vlerave të kontratave të Rindërtimit janë fituar nga 10 “Big Bizneset” e para në renditje. Tridhjetë të parët kanë marrë 42% të vlerës. Sipas Aranita Brahaj, drejtuese e Open Data Albania, renditja e bizneseve ‘big’ të rindërtimit është:

“Bashkitë kanë kontraktuar për Programin e Rindërtimit deri në prill 2023 total 59.08 miliardë lekë, ndërsa Fondi Shqiptar për Zhvillim vlerën 32.76 miliardë. 22% e vlerave të kontratave të Rindërtimit janë fituar nga 10 “Big Bizneset”