Fondi i Bashkisë Sarandë 2.5 herë më i lartë se i Bashkisë së Tiranës

Megjithëse nuk kanë të krahasuar për nga numri i popullsisë dhe aktiviteti ekonomik, fondi limit i përdorur për tendera nga Bashkia Sarandë, në 2015, ka qenë më shumë se 2.5 herë më i madh se ai i Bashkisë Tiranë. Sipas të dhënave të “Open Data Albania”, nga 27 korriku deri më 7 dhjetor 2015, fondi limit i tenderave të Bashkisë Sarandë arriti në rreth 7…

Si po e rrënojnë buxhetin shkarkimet e padrejta në Administratë

Pak ditë më parë, në një protestë të dhjetëra punonjësve që rrezikojnë largimin nga puna për shkak të shkurtimeve në Spitalin e Tepelenës, Fatmir Mihasi, dëshmoi historinë e tij. I punësuar në spital që prej vitit 1980, gjatë këtyre viteve ai ka ndjekur kalvarin e peripecive partiake për t`i mbijetuar qëndrimit në administratën publike. Ndonëse e ka nisur si një shofer ambulance, një profesion që…

Shqipëri: Ndikimi partiak mbi administratën civile

Pak ditë më parë, në një protestë të dhjetëra punonjësve që rrezikojnë largimin nga puna për shkak të shkurtimeve në Spitalin e Tepelenës, Fatmir Mihasi, dëshmoi historinë e tij. I punësuar në spital që prej vitit 1980, gjatë këtyre viteve ai ka ndjekur kalvarin e peripecive partiake për t`i mbijetuar qëndrimit në administratën publike. Ndonëse e ka nisur si një shofer ambulance, një profesion që…

Zëri i Amerikës: Skema e emërimeve partiake në administratë nga “kryedeputetët”

Ndikimi partiak mbi administratën civile Pak ditë më parë, në një protestë të dhjetëra punonjësve që rrezikojnë largimin nga puna për shkak të shkurtimeve në Spitalin e Tepelenës, Fatmir Mihasi, dëshmoi historinë e tij. I punësuar në spital që prej vitit 1980, gjatë këtyre viteve ai ka ndjekur kalvarin e peripecive partiake për t`i mbijetuar qëndrimit në administratën publike. Ndonëse e ka nisur si një…