Transparenca mbi Shpenzime Elektorale. Modeli Amerikan dhe Problematika ne Republikën e Shqipërisë.

Bisede ne Studion e Ora News TV, e ftuar Aranita BRAHAJ, Instituti Shqiptar i Shkencave – Nëntor 2012. Në rastin e Shqipërisë partitë politike nuk kanë ende kurajë të bëjnë fushata të hapura dhe transparente për mbledhje të fondeve elektorale. Ato mbledhin para por kjo nuk behet publikisht dhe nuk reklamohet ne media apo mitingje te hapura. Procesi i transparencës me Financat e Partive Politike…

Prezantim mediatik i Open Data Albania në Universitete

Bisedë ne studion e Ora News E ftuar: Aranita BRAHAJ – Drejtore e Open Data Albania Open Data Albania ka prezantuar se fundmi nismën për ODA ne Universitete. ODA në Universitete vjen si rrjedhoje e  impaktit të mire te deritanishëm te këtij projekti tek publiku dhe media. E ftuar ne studion e ORA NEWS drejtorja e ODA znj. Aranita Brahaj është shprehur se në gjashtë…

Mbjellja e arrorëve dhe mandati i 2013-s!

Punojeni tokën bijtë e mi, se do gjeni…”! Kjo frazë proverbiale e një përralle shqiptare është e njohur për fëmijët e viteve tetëdhjetë. Ekranizuar nga artistë të Kinostudios, përralla aktualizohet teksa dëgjojmë Kryeministrin t’u kërkojë bujqve të mbjellin arrë, lajthi apo ullinj. Fabula është e thjeshtë. Një bujk i moshuar punonte, ndërsa tre djemtë e tij gëzonin në stilin shqiptar të kalasë dibrançe. Tek vinte…

Prezantim mediatik i Open Data Albania në Universitete

Bisedë ne studion e Ora News E ftuar: Aranita BRAHAJ – Drejtore e Open Data Albania Open Data Albania ka prezantuar se fundmi nismën për ODA ne Universitete. ODA në Universitete vjen si rrjedhoje e  impaktit të mire te deritanishëm te këtij projekti tek publiku dhe media. E ftuar ne studion e ORA NEWS drejtorja e ODA znj. Aranita Brahaj është shprehur se në gjashtë…

Bashkiakë apo bajraktarë

Në Republikën e Shqipërisë, sipas ligjit që rregullon qeverisjen lokale, funksionojnë gjashtëdhjetë e pesë njësi të qeverisjes vendore, bashki. Zgjedhjet për kryetarët e bashkive realizohen një herë në katër vjet dhe mënyra e kandidimit për mandatin e kryetarit nuk ka asnjë kufizim ligjor mbi përsëritjen e mundshme të mandateve apo raporte gjinore në përfaqësim. Sipas ligjit aktual, kandidimi nuk kufizohet me skedën penale të individit…

Open Data Albania mbërrin në Shkodër

Me dëshirën për t`u fokusuar në grupe të rëndësishme sociale me rol në jetën publike dhe perspektivën e zhvillimit, Open Data Albania, ka mbërritur në Shkodër vlerësuar rolin e Universitetit të Shkodrës në formimin e profesionistëve të së ardhmes, si dhe traditën pedagogjike dhe qytetare të këtij Universiteti, do të bëhet një prezantim më konkret i ODA-s në Universitetin e Shkodrës “Luigj Gurakuqi”. Ideja për…

Open Data Albania kurorëzon me çmime fituesit

Një maratonë me ide dhe që në fund puna më e mirë merr çmim inkurajues. Instituti Shqiptar i Shkencave organizoi një event inovativ Open Datathon Albania – Hackathon Day in Tirana ku 21 studentë me 12 aplikime-analiza, me tema tepër interesante të fushave Ekonomi, Politika sociale, teknologji të reja , demografi, politikë, shendetësi etj.  Në Open Datathon Albania u prezantuan edhe aplikime të konkurentëve nga…