ABC News: Aranita Brahaj zbulon në Log. shkeljet për inceneratorin e Elbasanit: Nuk u bë garë, koncensioni iu dha një anonimi

E ftuar në emisionin Log. në ABC për të folur për inceneratorët, sëbashku me kryetaren e komisionit hetimor parlamentar Jorida Tabaku dhe redaktoren e ABC Vjollca Kongjoni, drejtoresha ekzekutive e OpenData Albania, Aranita Brahaj, bëri një përmbledhje të asaj që ka ndodhur në Elbasan. Sipas Brahajt, emergjencë mjedisore ose jo, – ndonëse deputetja Tabaku tha se “me letra” qeveria nuk kishte shpallur gjendje emergjence, –…

10 fishohet numri i kontratave të internetit

Shqipëria shënon një progres shumë të madh në rregjistrimin e kontratave për internetin fiks. Të dhënat e Unionit Ndërkombëtar të Telekomunikimit të përpunuara nga Open Data Albania për periudhën 2001-2010, tregojnë se numri i abonentëve të regjistruar për të përfituar internet ka shkuar në rritje mbi nivelin 100%. Kështu sic mund të shihet edhe nga grafiku i ODA, vihet re se ritmi i rritjes së…

Transparenca e Inovacioni në Shqipëri, nis përfshirja në projekt

Projekti “Open Data Albania” do konkurrojë suksesshëm në mediume shkencore. Shqipëria është përfshirë në sfida të Inovacionit dhe Transparencës në qeverisje.  Projekti “Open Data Albania” do të konkurrojë suksesshëm në mediume shkencore ndërkombëtare përkrah gjigantëve të Data.Gov.  Klasifikimi mes çmimeve të para do t’i japë Shqipërisë një vlerësim për Transparencën, Komunikimin dhe Inovacionin.

Bashkia e Tiranës ka përfituar më shumë nga buxheti nën drejtimin e Ramës

Bashkia e Tiranës ka qenë përfituesja kryesore e fondeve të shpërndara nga buxheti i shtetit, kryesisht nga viti 2007-2012. Nga një studim i kryer nga “Open Data Albania” mbi 10 bashkitë që kanë përfituar transfertën e pakushtëzuar më të lartë për periudhën 2004-2012, rezulton se bashkia e kryeqytetit ka përfituar më shumë fonde nga buxheti i shtetit ndër vite, të paktën 2-3 herë më shumë…