Degradim i Shëndetësisë, AIS zbardh: 89% e fondeve të tenderuara për Pandeminë u dhanë pa garë dhe konkurrim

Degradimi i Shëndetësisë, ky ishte titulli i Reportazhit të realizuar nga programi Top Story  dhe transmetuar në datën 9 Mars, datë që shënoi zyrtarisht dy vite nga rasti i parë me Sars Covid-19 në Shqipëri. Në këtë reportazh gazetarja Entela Bajramaj dhe redaksia e Programit, zbuluan fakte mbi zbatimin e Kontraktimeve Partneritet Publik Privat PPP gjatë Pandemisë, gjendjen e institucioneve të shëndetit parësor dhe problematika…

Drithërat, importojmë 400 mijë tonë çdo vit

Brenda një viti, vendi ynë importon nga shtete të tjera rreth 400 mijë tonë drithëra. Kjo kategori, drithëra, përbëhet kryesisht nga produkte si: gruri, misri, thekra. Vitin e kaluar, vendi ynë ka importuar mbi 350 mijë tonë drithëra, produkte të regjistruara në doganat shqiptare. Ndërkohë që në vitin 2011, dy vjet më parë kjo shifër ishte rreth 380 mijë tonë drithëra në total. Të dhënat…

Vdekshmëria e nënave në lindje, e lartë

Vdekshmëria e nënave gjatë lindjeve në Shqipëri ka ardhur në rënie gjatë viteve të fundit, por mbetet sërish shumë herë më e lartë se sa normat e vendeve të tjera të rajonit, bën të ditur agjencia Open Data.  Shkalla e vdekshmërisë mëmësore është numri i grave që vdesin gjatë shtatzanisë dhe lindjes, kundrejt njëqind mijë lindjeve të gjalla. Raporti bazohet në të dhënat e Bankës…

Nje jete i papune

Në fund të vitit 2010 numri i të papunëve në Shqipëri ishte zyrtarisht sipas Institutit të Statistikave 143 mijë vetë. Këta janë persona, të regjistruar në zyrat e punësimit, të cilat kërkojnë punë, por që nuk mund të gjejnë një të tillë. Krahasuar me vitin 2001 numri i të papunëve është ulur në total vetëm me 37 mijë vetë ose gati 3700 vet në vit.…