Ministria e Financave censuron të dhënat për Thesarin

Në emër të parimeve të të Drejtës Publike për Informim, dëshiroj të ndaj me Ju shqetësimin mbi një rast censure të realizuar këto dit me të dhëna të Thesarit Publik të Shtetit. Qeveria Shqiptare është e detyruar me ligj dhe udhëzime përkatëse të bëjë transparente përballë qytetarit shqiptarë çdo detaj të mënyrës së si shpenzohen paratë e taksapaguesve shqiptarë apo asetet publike monetare. Gjithashtu në…

Depozitat e shqiptarëve, 373 miliardë lekë

Paratë e shqiptarëve të depozituara në banka arrijnë deri në 373 miliardë lekë . Personat fizikë dhe juridikë që përfitojnë interesa nga depozitimet e tyre në institucione të ndryshme financiare të vendit, sipas hulumtimit të Open Data Albania, janë: autoritetet lokale, ndërmarrjet jofinanciare publike, institucione të tjera financiare, sektori privat dhe individët. Në vitin 2012 këto institucione kanë zgjedhur t’i depozitojnë paratë e tyre kryesisht…

Kush janë sulltanët e vegjël në krye të bashkive dhe komunave

Shumë komuna dhe bashki po kthehen në “sulltanate”, ku riciklohet vetëm pushteti i një personi. Nuk janë pak, por 13 për qind  e drejtuesve vendorë, të cilët ushtrojnë mandatin e  tyre të katërt. Në një studim të “ Open Data Albania ”, evidentohet se një pjesë e mirë e të zgjedhurve vendorë, kanë fituar disa mandate në zonat ku kandidojnë. Nga të dhënat, vërehet se një…

Shoqëria Civile propozon kufizimin e mandateve për të zgjedhurit e pushtetit lokal

Kufizimi i mandateve për drejtuesit e pushtetit lokal, ka qenë tema e diskutuar në një tryezë të organizuar nga “Alternativa Civile” me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të partive politike. Përfaqësuesit e dy partive të mëdha janë shprehur në favor të kufizimit mandateve pasi ata shprehën rrezikun e bajraktarizmit duke sjellë si shembu që një numër i madh të zgjedhurish kanë nga katër mandate. “A ka nevojë…