Të punësuar në sektorin buxhetor 2016

Open Data Albania ka përditësuar të dhënat në lidhje me numrin e të punësuarve në institucionet buxhetore për vitin 2016. Të dhënat janë marrë nga tabelat shoqëruese të ligjit për buxhetin e shtetit 2016. Insitucionet Buxhetore janë ministritë, drejtoritë në vartësi të drejtpërdrejtë apo institucionet e pavarura dhe ato kushtetuese. Pagat e tyre mbulohen nga Buxheti i Shtetit. Gjatë viteve 2011-2014 numri i punonjësve buxhetore…

Fatura e kripur: Rama, 530 milione leke dreka dhe darka per 1 vit. Ja sa shpenzuan Meta dhe Nishani

Ceremonitë e pritjeve, drekat dhe darkat e shtruara nga kryeministri Edi Rama kanë kushtuar plot 53,186,547 lekë të reja, ose 530 milion lekë të vjetra për vitin që shkoi. Faturat janë marrë nga të dhënat, që publikon Open Data Albania. Nga një krahasim i thjeshtë, rezulton se Edi Rama harxhoi më shumë se kreu i Kuvendit. Ilir Meta harxhoi 16,110,860 lekë ose 160 milion lekë…

Rrush e kumbulla me taksat, Edi Rama 530 milion leke për pritje-përcjellje

Kush ia admiron sqimën, me të cilën Edi Rama organizon pritjet dhe përcjelljet, duhet të dijë se ato kanë kushtuar plot 53,186,547 lekë të reja, ose 530 milion lekë të vjetra për vitin që shkoi. Një shumë marramendëse që është paguar nga taksat e shqiptarëve. Kanë qenë gjithsej 90 aktivitete, të organizuara në vitin e shkuar dhe të regjistruara në buxhet si “pritje-përcjellje”. Me një…

Taksa Vendore në Republikën e Shqipërisë 2015 / 2016

Open Data Albania po hulumton mbi llojet dhe nivelin e taksave kombëtare në Republikën e Shqipërisë. Bazuar në ligjin nr.9632, datë 30.10.2006 të përditësuar, dallojmë nëntë lloje taksash vendore: Tatimi i thjeshtuar mbi fitimin për biznesin e vogël; Taksa mbi pasurinë e paluajtshme, në të cilën përfshihen taksa mbi ndërtesat, taksa mbi tokën bujqësore dhe truall; Taksa e fjetjes në hotel; Taksa e ndikimit në…