Analizat që Publikohen tek #OpenDataAlbania kanë për qëllim të furnizojnë debatin dhe opinionin publik me fakte të vërteta dhe argumente të bazuara.

Rritja Ekonomike e Shqipërisë, mundësia e saj për tu përafruar dhe njehsuar me nivelin e vendeve të Bashkimit Europian është analizuar me detaje në artikullin Projeksion, data kur Shqipëria potencialisht arrin nivelin e të ardhurave për Frymë të BE-se  https://ndiqparate.al/?p=15501 nga Ilir Brasha

Shqipëria do të duhet edhe  97 vjet të arrijë mesataren e EU –  Ky argument u bë pjesë e diskursit publik të zotit Emin Barçi në Emisionin Politik më të ndjekur Opinion në TV Klan me temë 13 Ministrat e Ramës, më i Miri dhe më i Dobëti https://www.youtube.com/watch?v=7mfBBjTSQ8I

Të tjera analiza ekonomike dhe fakte për Shqipërinë krahasuar me vende të tjera  i gjeni tek #ndiqparate.al  https://ndiqparate.al/?cat=673

Artikulli më lart është publikuar në kuadër të aktiviteteve të Organizatës për të ndihmuar të rinjtë të bëhen pjesë e artikulimit dhe debatit publik të bazuar në fakte statistikore.