Shqipëria mund të arrijë nivelin e të ardhurave për frymë të mesatares së vendeve të Bashkimit Europian pas një shekulli. Ky është një projeksion ekonomik i realizuar nga analistë të Open Data Albania, duke vlerësuar tre skenar të rritjes ekonomike dhe afrimit të nivelit të të ardhurave për frymë të Shqipërisë me BE-në. Analizat që publikohen tek #OpenDataAlbania kanë për qëllim të furnizojnë debatin dhe opinionin publik me fakte dhe argumente të bazuara. Të tjera analiza ekonomike për Shqipërinë krahasuar me vende të tjera i gjeni tek NdiqParate.al. Artikulli është publikuar në kuadër të aktiviteteve të Organizatës, për të ndihmuar të rinjtë të bëhen pjesë e artikulimit dhe debatit publik, të bazuar në të dhëna të hapura.