Janë 1 milionë e 90 mijë familje që konsumojnë deri në 800 kw/h dhe 40 mijë familje që konsumojnë mbi 800 kw/h. Dhe në periudhën e pikut kur është shumë nxehtë, ose kur është shumë ftohtë, ky 40 mijë shkon në afro 60 mijë, 58 mijë e diçka. Tani vendoseni në shkallë 60 mijë me 1 milionë e 90 mijë. Dhe del besoj rezultati”, deklaroi Rama.

Por sipas Open Data, janë mbi 71 mijë familje që harxhojnë më shumë se 800 kwh energji në muajin dhjetor.

Zoom.al po e publikon të plotë analizën e detajuar të shifrave të Open Data, për të parë në shifra të sakta se sa familje preken dhe sa do shpenzojnë ato për faturat mbi 800 kvw. Sipas një përllogaritje të thjeshtë, për 800 kwh paguhet një fatutë prej 79 mijë lekësh, ndërsa për 50 kwh më shumë do të paguhet një faturë prej 110 mijë lekësh.

Shiko artikullin e plotë të Zoom.al KETU