Pak muaj para nisjes së fushatës elektorale, Bashkia e Tiranës ka shpallur fituesin e ndërtesës së re Agi Cons dhe Be-Is është bashkimi i operatorëve që ka fituar prokurimin duke dhënë një ofertë prej rreth 1 miliardë e 840 milionë lekësh ose e përkthyer në 15 milionë 733 mijë eurosh.

Një shumë kjo e përafërt me vlerën që ka vënë në dispozicion Bashkia e Tiranës.

Por ajo çfarë të bën përshtypje është skualifikimi i tre kompanive një prej të cilave me një vlerë shumë më të ulët se fituesi dhe dy të tjerët pa dhënë asnjë ofertë.

Vetë Open Data e ka renditur me flamur të kuq duke sinjalizuar mungesën e konkurrencës.

Ndërsa epopeja e Teatrit Kombëtar mbetet ende në dyert e SPAK që ende nuk ka dhënë një mendim për shkeljet e konstatuara.

Shiko artikullin e plotë KETU