Gjatë periudhës Maj – Nëntor 2023, Të dhëna dhe produkte të projektit me titull Instill a Watchdog Culture, Open Contracting Albania, and Red Flag Index Project janë bërë pjesë e Infosesioneve me Gazetar dhe Përfaqësues të Medias në vend. Duke përdorur informacionin dhe pasaportat e tenderëve Gazetarët kanë përgatitur dhjetëra artikuj investigative duke hedhur dritë në parregullsi dhe problematika të tenderimeve në Bashkia apo në Kontraktime të Programit të Rindërtimit

Disa prej tyre janë të listuar si vijon:

Open Procurement në Media

Periudha Maj – Tetor 2023

Titull: Tenderi i FSHZH me flamur te Kuq. Media Skan TV

Open Data Albania ka ngritur flamurin e kuq për tenderin, që parashikon ndërtimin e argjinaturës së lumit Shkumbin, si infrastrukturë mbështetëse e Auto-Moto Park në Elbasan. Të hënën Fondi Shqiptar i Zhvillimit shpalli kompaninë fituese për këtë procedurë me vlerë mbi kufirin e lartë monetar, ndërkohë që sistemi i ODA e ka klasifikuar tenderin me risk për korrupsion apo moszbatim të procedurave ligjore.

Titull: Prokurimet Publike, 50 kompanitë e mëdha marrin 55% të parave

Titull: Qendra për Gazetari Cilësore Publikon Rindërtimi i Shkollave në Tiranë Probleme me Vonesat dhe harxhime të Pajustifikuara

NewsBomb publikon: Anulohen 12 Tendera brenda një jave, Publikohet lista e plotë e anulimeve.

Titull: DataBaza Tenderat kryesor të 2022, cilat janë kompanitë që kanë fituar miliarda

Titull: Kryebashkiakun i jep miliona lek Biznesit Pastrime Silvio, Fiqiri Allmuca i preferuara i Bashkisë me 25 tendera të fituar.

“Gllabërohen” miliardat me 24 tendera të Bashkisë Tiranë. 150 milion lekë për tapa semaforësh

Titulli: Arrestimet e SPAK për tenderët, Aranita Brahaj nxjerr prokurimet me flamur të kuq: Nuk ndalen ka risk për Klientelizmi

Investigative Network Albania: Kushtuan 1.2 milion euro, kamerat qe do te monitoronin pyjet, shiten për skrap

Portali Bold News: Politika e Koncesioneve le pas një gropë të madhe financiare.

Syri Tv, Titull: Rindërtimi në Spak (prokuroria speciale antikorrupsion)  10 big kontraktorët e programit që u zbatua nga Rama me Ligj Korruptiv

TV MCN, Programi Fact Checking publikon shkrimin me titull : 40% e Kontratave Koncesionare në Shqipëri të lidhura me kompani në offshore.

Gazeta Telegraf: Edhe Rindërtimi në SPAK(prokuroria speciale) Përfituan kompani të themeluara nga ish Kryebashkiak të lidhura me deputetë dhe me të dënuar për trafik ndërkombëtar.

Në zyrën e Ais mbahen çdo jave infosesione me komunikim me gazetare dhe përfaqësues te medias. Keto komunikime bëjnë qe Gazetarët të marrin informacionin e duhur për të dhëna dhe informacione

Kjo sipas interesit të Gazetarëve për informacion mbi Kontraktime, Tendera, Indeks Vlerësim risku në tenderim etj.