Lista e Donatorëve të partive për fushata zgjedhore është detyrim të mbahet sipas një regjistri të posaçëm. Kjo listë-regjistër konsiderohet si informacion me akses të përforcuar për publikun. Neni 90 i Kodit Zgjedhor, me titull Regjistrimi i Fondeve Jo Publike parashikon të drejtë të shtuar informimi parashikuar përmes togfjalëshit kurdoherë publike.

Ky detyrim ligjor i subjekteve dhe njëkohësisht e drejtë ligjore e publikut, nuk është respektuar asnjëherë gjatë fushatave. Emrat e donatorëve të deklaruar zbardhen vetëm në procesin e ekspertimit kontabël të shpenzimeve elektorale, proces që pason gjatë në kohë fushatat zgjedhore.

Open Data Albania po zbardh listë tërësore të donatorëve për vlera më të mëdha se 100 000 lekë në Fushatën Zgjedhore 2013. Kjo listë ka njëqind e njëzet e pesë emra. Lista e Donatorëve Fushatë 2013, përbëhet vetëm nga individë dhe asnjë  person juridik. Gjithashtu dy nga këta donatorë, kanë dhurime në  natyrë, vlera e të cilëve konvertuar në para kalon shifrën e përcaktuar me ligj prej 100 000 lekë. Te gjithë donatorët e  tjerë paraqesin dhurime në vlera monetare.

Lista e donatorëve, me dhurime mbi 100.000 ne zgjedhjet për Kuvend, 2013 


Untitled Document

Emri i Donatorit Subjekti Përfitues Shuma / Vlera monetare (lekë)
Elmaz Sherifi LDP 500000
Nikoll Lesi LDK 434000
Spartak Ngjela PLDIR 359500
Ylli Shehu PRSH 200000
Behare Hasrama PRSH 100000
Namik Kamberi PRSH 150000
Luan Duzha PRSH 150000
Leonard Cota PRSH 100000
Saimir Hoxhaj PRSH 150000
Dashamir Shehi LZHK 144120
Muharrem Peka LZHK 100000
Rexhep Ballmi LSI 200000
Ardit Tabaku LSI 750000
Brunilda Gjylameti PS 1000000
Rudolf Haxhillari PS 1000000
Gent Tare PS 1000000
Anetaresia PS 3100000
Ursi Manja PS 1000000
Ibrahim Lami PS 1000000
Ilir Xhakolli PS 1000000
Ilir Beqja PS 1000000
Ervin Bushati PS 1000000
Arben Mazniku PS 1000000
Dritan Dalipi PS 1000000
Besnik Bare PS 200000
Valbona Doci PS 1000000
Merita Qato PS 1000000
Keti Bazhdari PS 1000000
Koli Bele PS 800000
Alket Hysini PS 1000000
Arben Skendo PS 1000000
Artur Qirici PS 1000000
Indrit Tafani PS 1000000
Oltiana Shkurti PS 1000000
Glenci Luto PS 1000000
Kelvi Vako PS 890000
Artan Matraku PS 600000
Enkela Bomava PS 1000000
Fatbardha Sadikaj PS 200000
Gent Gazheli PS 900000
Florian Pullazi PS 400000
Endrit Isufaj PS 400000
Endrit Isufaj PS 252000
Arben Ahmetaj PS 875000
Adruano Jance PS 1000000
Alketa Hila PS 1008250
Genta Lubonja PS 1008250
Juli Hoxha PS 981000
Bedri Buzi PS 981000
Florian Pullazi PS 545000
Mimoza Hafizi PS 981000
Margarita Hysi PS 981000
Sat Vorbsi PS 981000
Suzana Hakrama PS 763000
Dhurata Isufaj PS 68670
Vjola Sterjo PS 994000
Julinda Dhamo PS 994000
Alfred Sadikaj PS 994000
Kristaq Tile PS 500000
Gezim Kopo PS 300000
Vladimir Konomi PS 250000
Bledar Doraci PS 1000000
Zenada Ilnica PS 300000
Fatmir Muca PS 250000
Frangë Dorzi PS 984500
Luan Truçe PS 826980
Beqir Nuredini PDIU 900000
Arjan Cukaj PDIU 420000
Xhavit Pinari PDIU 500000
Gentjan Osaji PD 535000
Anesti Kapllani PD 963000
Erion Fusha PD 963000
Ermira Gjeta PD 695500
Gezim Luca PD 963000
Fatos Goxhabelli PD 909500
Klevis Dhigoi PD 963000
Kristo Belli PD 107000
Elon Ciko PD 535000
Rigers Sinani PD 963000
Elton Germani PD 353100
Rasim Hashani PD 374500
Fatri Neza PD 930900
Rigers Kasneci PD 963000
Saimir Neza PD 535000
Estela Konduraj PD 963000
Sokol Muca PD 963000
Adem Kapo PD 963000
Mentor Gjana PD 502900
Florjan Fregjia PD 963000
Defrim Matmuja PD 963000
Arian Saliasi PD 214000
Erika Xhuti PD 214000
Florian Cullhaj PD 513600
Andi Permeti PD 160500
Gentian Saliasi PD 1000000
Xhevit Sulaj PD 500000
Lulezime Lumi PD 1000000
Etleva Kola PD 1000000
Petrit Zekthi PD 500000
Alban Myrtja PD 1000000
Xhevahir Myrtja PD 1000000
Saimir Krifca PD 1000000
Simon Dokaj PD 500000
Dejvis Serjani PD 1000000
Eriola Tolaj PD 1000000
Astrit Petri PD 1000000
Adem Xhepa PD 1000000
Kliton Kurti PD 1000000
Ilir Dragoshi PD 200000
Erdi Panozaqi PD 300000
Adriatik Kamberi PD 1000000
Dritan Konica PD 200000
Luan Dema PD 200000
Genc Xhevdet Kraja PD 200000
Besnik Kastrati PD 130000
Arben Rozani PD 150000
Fisnik Brahimi PD 139850
Taulant Kadria PD 125000
Ormir Rusi PD 300000
Shkelqim Hyseni PD 200000
Niko Fusha PD 300000
Atrida Ferkedi PD 200000
Nikoll Shahini PD 698000
Leka Thani PD 200000
Besnik Pirani PD 200000

Përpunimi dhe komentet: ODA

Komente dhe Analiza : Open Data Albania Kontribuoi: Olta Begu