Portali Lapsi.al ka publikuar një artikull me temë “Rritja e rrogave/ Dyfishim për deputetët dhe indeksim për të tjerët” të mbështetur në artikullin e Open Data Albania.

Ndiqparatë.al ka bërë një analiza të hollësishme të rritjes së pagave për të gjitha kategoritë që përfitojnë si mjekë, ushtarakë, mësues, efektivë të mesëm të policisë etj.

Nga përllogaritjet del se rritja e parave për këto kategori është afër vlerës së inflacionit, që vitin e kaluar ishte 6.7%, madje në shumë raste në një vlerë më të ulët. Vetëm në pak raste, pagat e rritura janë në vlera më të larta se shifrat e inflacionit, aty ku flitet për rritje reale të pagave. Në asnjë prej kategorive të tjera, pagat nuk kanë pësuar rritjen e lartë që deputetët dhe ministrat kanë bërë për veten e tyre

Shiko artikullin e plotë KËTU