Partia Demokratike – fonde dhe shpenzime zgjedhore 2013

Në fushatën zgjedhore për kuvend 2013, Partia Demokratike ka arritur të sigurojë një fond prej 94.5 milion lekë afërsisht 900 002 $. Ndërkohë sipas raporteve financiare zyrtare partia ka shpenzuar 96.6 milion lekë 920 098 $. Konkretisht PD ka një tejkalim shpenzimesh prej 2.1 milion lekë. Burimi:http://www2.cec.org.al/sq-al/Raportet-vjetore-financiare-t%C3%AB-partive-politikeKomente dhe Analiza ODA Partia Demokratike ka përfituar nga buxheti i shtetit 27.2% të totalit të fondeve që ka…

Tregues mbi numrin e lindjeve dhe vdekjeve 1990-2014

Open Data Albania ka përditësuar të dhënat në lidhje me numrin e lindjeve dhe vdekjeve në Republikën e Shqipërisë. Numri i lindjeve dhe vdekjeve kanë si bazë të dhënat nga Regjistri Kombëtar i Gjendjes Civile. Numri i lindjeve në vendin tonë përgjithësisht paraqet një tendencë rënëse. Ulja vjetore më e madhe e numrit të lindjeve shënohet në vitin 2002, ku krahasuar me vitin 2001 kemi…

Historiku i kryetareve te bashkive

“Open Data Albania” ka hulumtuar përzgjedhjen e kryetarëve të bashkive në katër proceset e fundit elektorale. Të dhënat janë marrë në buletinet elektronike, apo manuale të Komisionit Qendrorë të Zgjedhjeve.  Më poshtë mund të shihni të dhënat statistikore dhe nominale për fituesit, si kryetar bashkie, në zgjedhjet për pushtet lokal të viteve 2000, 2003, 2007 dhe 2011. Në Republikën e Shqipërisë, në bazë të ndarjes…

USAID, Assist Impact Support Democracy in Albania

USAID and local NGO Assist Impact signed eight grant agreements today to support democracy in Albania. The grants seek to increase citizen’s participation in decision-making, support community building, and hold public officials accountable. Assist Impact is currently implementing a three-year project called “Building Human and Institutional Capacities” which aims to support local NGOs, governmental agencies, and business associations to improve their capabilities and work more…

Kosova, Çmimi më i Ulët i Energjisë në Europë?

Nga një kërkim i thjeshtë në internet mbi çmimet e energjisë elektrike në Kosovë, rezulton që ndër lidhjet e para të sugjeruara të dalin publikime nga mediet në vend që pretendojnë se Kosova ka çmimin më të lartë të energjisë në rajon. Zyra e Rregullatorit për Energji (ZRrE) në Kosovë vendosi këtë javë që çmimet e energjisë elektrike të mos ndryshojnë duke mbetur në të…

Vetëm Kosova, pagë më të vogël minimale se, sa Shqipëria

Shqipëria aplikon pagën minimale mujoren më të ulët se vendet e tjera të rajonit, me përjashtim të Kosovës. Shqipëria dhe Kosova janë dy vendet që aplikojnë pagesën minimale më të ulët në rajon. Të dhënat e “Open Data Albania” tregojnë se, pavarësisht se paga minimale është 22 000 lekë në muaj, ajo është aplikuar me dy standarde. “Shqipëria që prej korrikut të vitit 2013 aplikon…

Energjia, Shqipëria me çmim rekord, Kosova më e lira

Nga një kërkim i thjeshtë në internet mbi çmimet e energjisë elektrike në Kosovë, rezulton që ndër lidhjet e para të sugjeruara të dalin publikime nga mediet në vend që pretendojnë se Kosova ka çmimin më të lartë të energjisë në rajon. Zyra e Rregullatorit për Energji (ZRrE) në Kosovë vendosi këtë javë që çmimet e energjisë elektrike të mos ndryshojnë duke mbetur në të…

Shqipëria e Kosova me pagën minimale më të ulët në rajon

Shqipëria dhe Kosova janë dy vendet që aplikojnë pagesën minimale më të ulët në rajon. Të dhënat e “Open Data Albania” tregojnë se, pavarësisht se paga minimale është 22 000 lekë në muaj, ajo është aplikuar me dy standarde. “Shqipëria që prej korrikut të vitit 2013 aplikon një pagë minimale prej 22,000 lekë në muaj ose 157 euro. Por kjo pagë nuk është aplikuar edhe…

Shqiperia ka pagen me te ulet ne Evrope, e madje edhe me poshte se Kosova.

Open Data Albania ka përditësuar të dhënat mbi nivelin e pagës minimale në vend, Ballkan dhe Evropë. Paga minimale është paga më e ulët që është e detyrueshme të zbatohet nga çdo punëdhënës, vendas ose i huaj. Paga minimale përcaktohet me Vendim të Këshillit të Ministrave me propozimin e Ministrit të Punës. Paga minimale mujore në shkallë vendi aktualisht është 22 000 lekë. Kjo pagë jepet…

Kosova e Shqipëria me pagat më të ulëta në rajon

Ndryshe nga vendet tjera të Ballkanit, Shqipëria dhe Kosova aplikojnë pagesën minimale më të ulëtën për punëtorët e tyre. Sipas të dhënave nga agjencia e statistikave “Open Data Albania”, këto dy shtete nuk aplikojnë pagesë minimale më shumë se 200 euro, duke rënën nën Bullgarinë. “Shqipëria që prej korrikut të vitit 2013 aplikon një pagë minimale prej 22,000 lekë në muaj ose 157 euro. Por…

Kosova e Shqipëria, pagat më të ulëta në rajon

Sipas të dhënave nga agjencia e statistikave “Open Data Albania”, këto dy shtete nuk aplikojnë pagesë minimale më shumë se 200 €, duke rënën nën Bullgarinë që ka 184 euro. Ndryshe nga vendet tjera të Ballkanit, Shqipëria dhe Kosova aplikojnë pagesën minimale më të ulëtën për punëtorët e tyre. Sipas të dhënave nga agjencia e statistikave “Open Data Albania”, këto dy shtete nuk aplikojnë pagesë…

Shqiperia dhe Kosova, pagen minimale me te ulet ne Europe

Open Data Albania ka përditësuar të dhënat mbi nivelin e pagës minimale në vend, Ballkan dhe Europë për vitin 2015. Paga minimale është paga më e ulët që është e detyrueshme të zbatohet nga çdo punëdhënës, vendas ose i huaj. Paga minimale përcaktohet me Vendim të Këshillit të Ministrave me propozimin e Ministrit të Punës. Shqipëria dhe Kosova janë vende të rajonit që aplikojnë pagë…

Qeveria ndan para për 6 aleatë, zbardhen fondet për partitë e majta

Dy muaj para nisjes së fushatës për zgjedhjet e 21 qershorit, Ministria e Financave nëpërmjet Thesarit të Shtetit ka lëvruar fondet për vetëm 6 parti politike të spektrit të majtë. Ndërkohë që partitë e opozitës nuk kanë qenë pjesë e transaksioneve të degës së Thesarit të Tiranës. Sipas të dhënave të “Open Data Albania”, organizatë që monitoron lëvrimet e fondeve, mësohet se Thesari i Shtetit…

Pagat minimale mujore në Evropë

Shqipëria ka pagën minimale mujore më të ulët krahasuar me vendet e tjera të rajonit, me përjashtim të Kosovës. Shqipëria dhe Kosova aplikojnë pagë minimale nën 200 euro në muaj. Të dhënat e “Open Data Albania” tregojnë se, pavarësisht se paga minimale është 22 mijë lekë në muaj, ajo është aplikuar me dy standarte. “Shqipëria, që prej korrikut të vitit 2013, aplikon një pagë minimale…