Open Data Albania: Ja 12 propozimet e plota për financimin e partive politike

Fax News bën me dije se në seancën e sotme dëgjimore në Komisionin Parlamentar për Reformën Zgjedhore, Anita Brahaj nga Open Data Albania, ka parashtruar 12 rekomandime për punën e komisionit sa u përket financimeve të partive përmes llogarive bankare. Ajo sygjeroi kërkesën për informim në kohë reale mbi donacionet monetare të fushatës, edhe përpara datës së votimit.  Brahaj u shpreh gjithashtu për shmangjen me…

“Zgjedhorja”, Shoqëria Civile 12 kërkesa politikës: Dhurimet për partitë vetëm përmes bankës

Open Data, Brahaj: Publiku të njihet me donacionet monetare përpara se të votojë partinë Komisioni për Reformën Zgjedhore zhvilloi këtë të premte seanca dëgjimore me organizata të shoqërisë civile që operojnë në fushën ezgjedhjeve. Deputetët e Komisionit të Posacëm dëgjuan 12 propozime të Open Data Albania, prezantuar nga Aranita Brahaj.  Në kulmin e diskutimeve për financime e lobime, Brahaj kërkoi që të ndryshojnë rregullat ligjorë…

SHIFRAT & SEKTORËT/ Qeveria bën namin me PPP-të, ja sa kontrata dhe sa miliardë lekë ka shpërndarë për klientët

Open Data Albania po hulumton mbi kontratat koncesionare apo të partneritetit Privat Publik PPP, të cilat janë lidhur ndër vite. Hulumtimi bazohet tek të dhëna për kontratat apo marrëveshjet koncesionare sipas një evidentimi të bërë në dokumentin “Relacioni për Projekt Buxhetin e Shtetit 2018”. Kontratat janë ndarë sipas sektorëve ekonomik. Kontratat koncesionare dhe PPP apo marrëveshjet janë mjaft dinamike. Vlerat e parashikuara janë të lidhura…

Pronë 750 000 dollarë në SHBA, deputetja e PD deklarohet e ‘varfër’: Jetoj me qira në Tiranë

Statistikat e fundit të paraqitura nga Open Data Albania, tregojnë të ardhura dhe shpenzime të deklaruara për 11 deputet që janë ulur për herë në parë në sallën e Kuvendit pas zgjedhjeve të 25 qershorit. Referuar këtyre të dhënave që janë deklaruar nga Inspektorati i Lartë i Deklarimit të Pasurive, mësohet se deputetja e re Rudina Hajdari jeton në shtëpi me qera. Vajza e Azem…

Pronat publike në duar të privatit, vlera deri 504 miliardë lekë

Ornela Manjani – Shteti shqiptar ndër vite ka transferuar pronat publike në duar të privatit përmes dy mënyrave, dhënie me koncesion, ose Partneritet Publik Provat. Marrëveshjet disavjeçare arrijnë 223 kontrata koncesionare dhe të Partneritetit Publik Privat me një vlerë prej 504,8 miliardë lekësh. Ndërsa për vitin 2018 janë 8 kontrata të reja. Në total këto kontrata e kanë faturën 661,594,257,243 lekë. “Open Data Albania” ka…

Tiranë: Deputetët e pasur të partive të varfëra

Një pjesë e konsiderueshme e deputetëve të rinj të parlamentit shqiptar janë edhe shumë të pasur, përkundrejt partive të tyre të varfëra.   Studimi i organizatës Open Data Albania u publikua sot në Ditën Botërore të Dhënave të Hapura. Deputetët e zgjedhur rishtas janë pasanikë, biznesmenë të mëdhenj, pronarë asetesh, aksionesh, pasurish të patundshme, koleksione arti dhe shumë objekte të larmishme luksi. Open Data Albania…

Open Data Albania: Zv/ Kryeministrja ndër parlamentaret më të pasura (DOKUMENTI)

Open Data Albania ka publikuar të dhëna për pasuri, të ardhura dhe shpenzime të deklaruara për 11 deputet që janë ulur për herë në parë në sallën e parlamentit këtë sesion parlamentar. Sipas të dhënave deputetet janë kryesisht të pasura, vijnë nga një e shkuar që, sipas të ardhurave që kanë krijuar rezulton e suksesshme. Sakaq gratë deputete para si t’i hynin jetës parlamentare kanë…

Deputete rishtare por të pasura, Open Data Albania publikon të dhënat

Deputetet e reja shqiptare janë të pasura, këtë zbulon publikimi i të dhënave mbi pasurinë e tyre  nga Open Data Albania. Prona të patundshme, shtëpi, dyqane, makina e llogari bankare që variojnë nga modestet prej 1 mijë eurosh e deri të 50-60 mijë euro. Open Data Albania ka publikuar të dhëna për pasuri, të ardhura dhe shpenzime të deklaruara për 11 deputete që janë ulur…

Deputetët e rinj, dhjetëra herë më të pasur se ata të rikonfirmuar

Open Data Albania ka shtuar në rubrikën Para dhe Pushtet të dhëna për deklarime fillestare të deputetëve që kanë hyrë në Parlament për herë të parë. Përveç të dhënave të publikuara në një format të mirëstrukturuar dhe sipas disa kategorive të pasurisë, janë publikuar edhe versionet PDF të deklarimit. Kjo për të ndihmuar këto të informohet sipas dokumentit autentik të nënshkruar nga vetë subjektit. Në…

Pasuria 1.2 mln euro e deputetit socialist, ja koleksioni artistik

Deputeti i Partisë Socialiste Fate Velaj, në vetëdeklarimin që ka bërë për pasurinë e tij dhe të familjes, përveç një apartamenti në Vlorë 85 metra katrorë, një automjeti “modest” Chrysler dhe të ardhurave të depozituara në bankë, nga paga e gruas së tij dhe ajo personale, që nuk i kalojnë 5 milionë lekët e reja (pjesa dërrmuese e parave janë të gruas) në Shqipëri dhe…

Pasuria 1.2 mln euro e deputetit socialist, ja koleksioni artistik

Deputeti i Partisë Socialiste Fate Velaj, në vetëdeklarimin që ka bërë për pasurinë e tij dhe të familjes, përveç një apartamenti në Vlorë 85 metra katrorë, një automjeti “modest” Chrysler dhe të ardhurave të depozituara në bankë, nga paga e gruas së tij dhe ajo personale, që nuk i kalojnë 5 milionë lekët e reja (pjesa dërrmuese e parave janë të gruas) në Shqipëri dhe…

IMPIANTI/LSI MBOLLI TË KEQEN NË VERRI, KRYEMADHI BËN SPEKTAKËL

Banorët e fshatit të Verrisë po kundërshtojnë me forcë ndërtimin e incernatorit të përpunimit të mbetjeve, ndërsa gjatë ditës së djeshme, policia ka ushtruar dhunë ndaj tyre. Lëvizja Socialiste për Integrim në vitin 2016 ka kontraktuar kompaninë për të ushtruar këtë aktivitet, pa marrë parasysh faktin se çfarë kostoje negative mund të shkaktojë për banorët e Fierit. Ndërkohë sot Kryemadhi ka udhëtuar drejt Fierit ku…

Hulumtimi/17 shkolla në Tiranë jepen me koncesion, të gjitha kostot e projektit

“Open Data Albania” ka hulumtuar mbi ndërtimin me koncesion si Partneritet Publik Privat, të shtatëmbëdhjetë shkollave në bashkinë e Tiranës. Afati për realizimin e objektit koncesionar parashikon 18 muaj për ndërtimin dhe vënien në funksion të projektit dhe 7 vite për mirëmbajtje të objekteve infrastrukturë shkollore.  Në artikullin e hulumtuar nga ODA, po analizohen disa nga elementët që përkojnë me kosto të koncesionit Partneritetit Publik Privat, bazuar…

17 shkolla në Tiranë jepen me koncesion, të gjitha kostot e projektit

“Open Data Albania” ka hulumtuar mbi ndërtimin me koncesion si Partneritet Publik Privat, të shtatëmbëdhjetë shkollave në bashkinë e Tiranës. Afati për realizimin e objektit koncesionar parashikon 18 muaj për ndërtimin dhe vënien në funksion të projektit dhe 7 vite për mirëmbajtje të objekteve infrastrukturë shkollore. Në artikullin e hulumtuar nga ODA, po analizohen disa nga elementët që përkojnë me kosto të koncesionit Partneritetit Publik…

Bulqizë, 550 mijë euro dhe dy tendera fiktivë “asfiksuan” 60 nxënës

Para pak ditësh 60 nxënës të shkollës së mesme Rifat Manjani në Shupenzë të Bulqizës, rrezikuan jetën pasi sistemi jofuksional i kaldajës lëshoi të gjithë tymin nga lënda djegëse në klasat ku po zhvillohej mësim. 10 prej nxënësve ndodhen në gjendje më të rënduar shëndetësore, ndërsa një mësuese dhe një nxënës janë trasportuar për në Tiranë, për të marrë një shërbim më të ndërlikuar mjekësor.…