Ja pasuria e 10 ministreve dhe ish-ministreve të Ramës

Zbardhen pasuritë e 10 ministreve dhe ish-ministreve të qeverisë Rama. Open Data Albania ka bërë publike deklaratat e pasurive për vitin 2016 të Mimi Kodhelit, Lindita Nikollit, Milena Haritos, Ermonela Felaj, Mirela Kumbaros, Klajda Gjosha, Milva Ekonomi, Eglantina Gjermeni, Ogerta Manastirliu dhe Olta Xhaçka. Shumica e ministreve dhe ish-ministreve kanë si burim pasurie pagesat e bonuset nga puna  Nga ajo që vihet re nga këto deklarata…

Zbardhen deklaratat: Ja pasuria e 10 ministreve dhe ish-ministreve të Ramës

Open Data Albania ka bërë publike deklaratat e pasurive për vitin 2016 të Mimi Kodhelit, Lindita Nikollit, Milena Haritos, Ermonela Felaj, Mirela Kumbaros, Klajda Gjosha, Milva Ekonomi, Eglantina Gjermeni, Ogerta Manastirliu dhe Olta Xhaçka. Shumica e ministreve dhe ish-ministreve kanë si burim pasurie pagesat e bonuset nga puna Nga ajo që vihet re nga këto deklarata shumica e ministreve dhe ish-ministreve kanë si burim pasurie…

Pesë koncesionet e fshehta të qeverisë gjatë kohës së zgjedhjeve

Kur e gjithë Shqipëria ishte e kapluar nga ethet elektorale të zgjedhjeve të 25 qershorit, qeveria ka vijuar punën e saj, në atë çfarë e karakterizuar qartë gjatë katër viteve në dhënien e koncesioneve. Vetëm për qershorin dhe korrikun janë në proces prokurimi 5 koncesione. Këtë e bën të ditur portali Open Data Albania,  i cili bën të ditur se këto procedura nuk janë të…

Brahaj: Bamirësia në fushatë, korrupsion elektoral

Për Aranita Brahaj nga Open Data Albania bamirësia në fushtë elekorale nga politikanë është një korrupsion elektoral. E ftuar në “Tonight Ilva Tare” Brahaj tha se ka pasur disa raste kur deputetë kanë rikonstrukturuar shtëpi, apo kanë dhënë pako me ushqim gjatë muajit ramazanit, që përkonte edhe me fushatën elektorale. Aranita Brahaj: Dikush që ka një shtëpi dhe pret t’ia restaurojnë. Sa foto kemi sjellë…

Zbardhen milionat e grave ministre të qeverisë Rama, ja kush ka mijëra euro e shtëpi në Francë

Publikimet e fundit në Para dhe Pushtet zbardhin se sa kanë fituar në një vit gratë ministre në kabinetin Rama, ku punojnë bashkëshortët dhe fëmijët e tyre. Çfarë interesash ekonomik dhe financiar menaxhojnë familjarët. A deklarojnë ato shpenzime për udhëtime, makina apo detaje luksi. Të dhëna për deklarimin vjetor 2016 për dhjetë zonja ministre në Kabinetin Rama. Milena Harito duket se mban kreun e listes,…

Pas studimeve në Francë, vajza e Lindita Nikollës nis punën në Bankën e Shqipërisë

Vajza e vetme e ish-ministres së Arsimit dhe Sportit, Livia Nikolla pasi ka mbaruar studimet në Francë ka nisur punë si Specialiste në Departamentin e Stabilitetit Financiar në Bankën e Shqipërisë. Ky fakt është deklaruar nga vetë Nikolla në deklaratën e pasurisë të publikuar nga Open Data. Në këtë raport ish-ministrja deklaron se Livia paguhet 886.056 lekë për punën si specialiste. Deklarata e pasurisë publikuar…

Komunizmi ka rënë, por PPSH dhe PKSH mbahen me taksat e shqiptarëve

Partinë e Punës kemi menduar se e kemi rrëzuar në vitin 1990 bashkë me sistemin komunist një-partiak, ku vetëm partia me këtë emër kishte pushtetin dhe votohej; por e kemi gabim sepse përveçse vazhdojmë ta kemi një parti të tillë, edhe e financojmë nga buxheti i shteti rregullisht. Dhe jo vetëm PPSH-në, edhe Partinë Komuniste e shumë parti me emra të ngjashëm dhe gati të…

Struktura e Kapitalit Aksionar të Kompanive të Lidhura me Bankat e Nivelit të Dytë në Shqipëri – Ekstrakt QKB, 15 Mars 2017

Open Data Albania po hulumton mbi Strukturën e Kapitalit Aksionar të Kompanive të Lidhura me Bankat e Nivelit të Dytë. Në kuptim të këtij hulumtimi termi kompani e lidhur është në përputhje me ligjin nr. 9662, datë 18.12.2006 “Për Bankat në Republikën e Shqipërisë”, sipas të cilit: persona të lidhur (ndër të tjera) janë dy ose më shumë persona, të lidhur mes tyre në një…

Fusha e Aktivitetit dhe Origjina e Kapitalit të Kompanive të Lidhura me Bankat e Nivelit të Dytë në Shqipëri – Ekstrakt QKB, 15 Mars 2017

Open Data Albania po hulumton mbi Fushën e Aktivitetit dhe Origjinën e Kapitalit të Kompanive të Lidhura me Bankat e Nivelit të Dytë. Në kuptim të këtij hulumtimi termi kompani e lidhur është në përputhje me ligjin nr. 9662, datë 18.12.2006 “Për Bankat në Republikën e Shqipërisë”, sipas të cilit: persona të lidhur (ndër të tjera) janë dy ose më shumë persona, të lidhur mes…

Shtrirja Gjerografike e Bankave të Nivelit të Dytë në territorin e Republikën e Shqipërisë – Ekstrakt QKB, 15 Mars 2017

Open Data Albania po hulumton mbi Shtrirjen Gjeografike të Bankave të Nivelit të Dytë në Republikën e Shqipërisë sipas bashkive. Bankat e Nivelit të Dytë, janë shoqëri me seli në territorin e Republikës së Shqipërisë, që ushtrojn veprimtari bankare duke përfshirë por pa u kufizuar me pranimin e depozitave monetare ose i fondeve të tjera të ripagueshme nga publiku dhe përdorimi i tyre për dhënie…

Instrumentet e Pagesës Elektronike dhe Bankingu Modern në Bankat e Nivelit të Dytë në Shqipëri 2013 deri 2015

Open Data Albania po hulumton lidhur me produktet dhe shërbimet financiare të Bankave të Nivelit të Dytë të liçensuara nga Banka e Shqipërisë për të ushtruar aktivitetin brenda vendit si dhe Instrumentet e Pagesës Elektronike e Bankingun Modern të ofruar nga Bankat e Nivelit të Dytë në Republikën e Shqipërisë. Bankat e Nivelit të Dytë, janë shoqëri me seli në territorin e Republikës së Shqipërisë,…

Origjina e Kapitalit Aksionar të Bankave të Nivelit të Dytë në Shqipëri dhe Frekuenca e Ndryshimit të Pronësisë- Ekstrakt QKB, 15 Mars 2017

Open Data Albania po hulumton mbi Origjinën e Kapitalit Aksionar të Bankave të Nivelit të Dytë në Shqipëri dhe Frekuencën e Ndryshimit të Pronësisë. Bankat e Nivelit të Dytë, janë shoqëri me seli në territorin e Republikës së Shqipërisë, që ushtrojn veprimtari bankare duke përfshirë por pa u kufizuar me pranimin e depozitave monetare ose i fondeve të tjera të ripagueshme nga publiku dhe përdorimi…

Struktura e Kapitalit Aksionar të Bankave të Nivelit të Dytë në Shqipëri – Ekstrakt QKB, 15 Mars 2017

Open Data Albania po hulumton mbi Strukturën e Kapitalit Aksionar të Bankave të Nivelit të Dytë në Republikën e Shqipërisë të licensuara nga Banka e Shqipërisë për të ushtruar aktivitetin brenda vendit. Bankat e Nivelit të Dytë, janë shoqëri me seli në territorin e Republikës, që ushtrojn veprimtari bankare duke përfshirë por pa u kufizuar me pranimin e depozitave monetare ose fondeve të tjera të…